Mindfulness

Jon Kabat-Zinn is de grondlegger van het Mindfulness Based Stress Reduction(MBSR) programma, die hij ontwikkelde speciaal om chronische zieken(zowel fysisch als psychisch) te kunnen behandelen. Het programma was zo succesvol, dat het zelfs leidde tot de toepassing van mindfulness in de geneeskunde.

Mindfulness is een aandachtstraining, die je leert om via je ademhaling, je lichaam en zintuigen, het vermogen te ontwikkelen, om opmerkzaam en alert te zijn van gewaarwordingen in je lichaam, van gevoelens en gedachten, zonder te oordelen of iets goed of fout is, maar het te bekijken met een milde open aandacht.

Mindfulness  maak je bij uitstek eigen door middel van ervaring. Je leert het beste en het snelste door het te doen en er elke dag mee bezig te zijn. Een paar minuten per dag quality-time met jezelf zeg maar.

Je leert meer aandacht te hebben voor de kleine dingen en ervaringen worden rijker en intenser. Bewust worden van je ademhaling, je hartritme, van alles wat je hoort, ziet, ruikt, voelt en proeft .

Het bewust inzetten van al je zintuigen is een verrijking én een krachtig instrument voor elke HSP, om meer in het hier en nu te zijn en minder in je hoofd.

Wist je dat heel veel lichamelijke klachten voortkomen uit het feit dat je verkeerd ademt? Veel mensen ademen in rust alsof ze in gevaar zijn, ze ademen te snel, te hoog, te oppervlakkig.. De verkeerde ademhaling is een uiting van allerlei onderliggende spanningen, angsten en gedachten, wat kan  leiden tot (chronische)hyperventilatie, stress- en burn-out klachten.


NIEMAND HEEFT OOIT PIANO LEREN SPELEN DOOR ER EEN BOEK OVER TE LEZEN

Edel Maex
Mijn verlangen is om mijn kennis te delen, die ik heb opgedaan tijdens mijn mindfulness-en ademhalingstraining, met mensen die moeilijk kunnen omgaan met overprikkeling, mensen met chronische pijn en/of een burn-out (hebben) ervaren, mensen met weinig zelfvertrouwen, angst, verdriet en stressgevoelens... Om hen terug met meer aandacht in het leven te laten staan, zodat je meer uit een veilige modus reageert, denkt en doet, zodat je niet meer vanuit de reflex vechten, vluchten, verstarren of volgen reageert. 

Je terug leren genieten van het hier en nu, door simpele oefeningen aan te leren die je dagelijks kunt gebruiken en toepassen.

Het trainingstraject loopt over een periode van 8  weken, waar we 1 maal in de week samen komen om jouw ervaringen en progressie te volgen. Op het einde van het traject heb je de oefeningen geïntegreerd in je dagdagelijkse leven en ervaar je meer innerlijke rust, slaap je beter, voel je je blijer en sta je dichter bij jezelf.