Acceptatie

Vrijwel iedere persoon worstelt wel eens met de onzekere gedachte "ben ik wel goed genoeg?" Je hebt het gevoel dat anderen er wel in slagen om zonder moeite, succesvol door het leven te gaan, terwijl jij het moeilijk blijft hebben om positief in het leven te staan. 


Om jezelf te accepteren, zul je inzicht moeten krijgen in jouw eigen normen en waarden en leren om grenzen te stellen. Wanneer je jezelf gaat vergelijken of probeert te leven naar de verwachting van anderen, zul je jezelf verliezen en uiteindelijk door het leven gaan met weinig zelfrespect.


Als HSP'er en, of als narcistisch slachtoffer kan dit een moeilijk proces zijn, omdat je van nature empatisch bent en gewoon bent om de ander te pleasen en je eigen noden te negeren.


Schuif je eigen belangen niet langer meer naar achter!


Jezelf accepteren gaat natuurlijk niet zomaar van zelf. Het is een proces waarbij je slechte gewoonten moet doorbreken en nieuwe gezonde gewoontes moet aanleren. Het is je losmaken van doem-en ideaalbeelden, want wat we hebben meegemaakt maakt ons angstig en doet ons eerder verlangen naar het tegenovergestelde scenario, waardoor we heel wat kansen laten liggen, wat vaak leidt  tot  een tunnelvisie. (vb hebben we een relatie achter de rug met iemand die een alcoholprobleem had, zullen we vaak onszelf overtuigen dat we zo iemand als partner niet meer willen en gaan we ons focussen op partners die zich volledig onthouden aan alcohol, een gulden middenweg zie je niet).


Het verleden is niet te veranderen, alleen te accepteren. Jezelf accepteren zal pas lukken, wanneer je je verleden anders leert vasthouden en de toekomst anders benadert. Door je verleden te accepteren, zul je zien dat je leert uit de keuzes die je hebt gemaakt en van de dingen die gebeurd zijn. Het heeft je gevormd tot wie je nu bent of zal worden!


 

Waar je verleden je heeft gebracht, staat vast. Hoe je verder reist, bepaal je zelf.

Kirsten Hubbard
Jezelf liefhebben en aanvaarden kan moeilijk en beangstigend zijn en vraagt grote moed, we willen zo graag weten waar we naartoe gaan, het onbekende is spannend en oncomfortabel, maar dat is nu juist waar jouw groei begint! 

Ik geef jou inzichten waar je onzekerheden vandaan komen en wat er nodig is om zelfzekerder te worden, je eigen keuzes te maken en grenzen te stellen. Tijdens deze mooie reis zet jij de stappen en loop ik naast jou. 

Ik kijk ernaar uit om jou te zien transformeren, want jij bent het waard om er te zijn, geliefd en gelukkig te zijn!